Monday, December 25, 2006

Akıllı Mikroçip Kulağımıza Girdi

Widex, yeni geliştirdiği Inteo ile işitme cihazı teknolojisine tam anlamıyla kişiye özel yepyeni bir boyut katıyor. İçindeki akıllı mikroçip ile kullanıcının yaşam biçimine uygun olarak seçim yapabileceği birçok değişik program ve program kombinasyonlarını içeren Inteo, mini bilgisayarı ile tamamen kişiye özel ve etkileşimli kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca kullanıcı, Inteo’nun uzaktan kumandası ile bulunduğu ortama veya aktiviteye uygun programı seçebiliyor.
1995 yılında ilk dijital kulak içi işitme cihazı Senso CX’i üreten ve dünya çapında bir üne kavuşan Widex, yeni geliştirdiği Inteo ile işitme cihazı teknolojisine tam anlamıyla kişiye özel yepyeni bir boyut katıyor. İçindeki akıllı mikroçip ile kullanıcının yaşam biçimine uygun olarak seçim yapabileceği birçok değişik program ve program kombinasyonlarını içeren Inteo, mini bilgisayarı ile tamamen kişiye özel ve etkileşimli kullanım olanağı sunuyor.
Inteo, işitme cihazı kullanıcılarının en önemli problemlerinden biri olan ve kulağa telefon yaklaştırılması, ya da işitme cihazının gevşemesi gibi durumlarda oluşan yüksek frekanslı ıslık sesini engelleyen “(geribesleme) ıslık önleyici” özelliğiyle işitme cihazı kullanıcılarına maksimum konfor sağlıyor. Inteo’nun zarif ve kulak içinde görünmeyen (Tam Kanal İçi, veya odyoloji dünyasında CIC - Completely-In-Canal olarak adlandırılan) modellerine ek olarak; kullanıcı için daha fazla rahatlık ve sesin daha doğal olarak üretimini sağlayan açık uygulama(Elan) modellerine kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.Widex Orta Doğu Bölgesi Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Henrik Chritiansen stratejisi her zaman üretim adedinden çok kaliteyi artırmak ve yeni teknoloji geliştirmek olan Widex’in yeni ürünü Inteo’nun “Akıllı Mikroçip” özelliğine ek olarak benzersiz ‘Yüksek Nitelikte- Tanımlı Konumlandırıcı’ ve ‘İşitebilirlik Arttırıcı’ özelliklerini de barındırdığnı belirterek ürünle ilgili şu bilgileri verdi:“Yüksek Tanımlı Konumlandırıcı, kullanıcının arkasından konuşuluyor olsa bile, konuşan kişinin sesini belirleyen değişken yönlenmeli bir mikrofon sistemi. İşitme kaybı olan insanlar çoğunlukla kuş sesi, orkestradaki ziller veya mikrodalga fırının uyarı sesi gibi yüksek frekanslı sesleri işitemez. Bu seslere yalnızca güçlendirme uygulamak ise seslerin kullanıcı tarafından işitilebileceği anlamına gelmiyor. ‘İşitebilirlik Arttırıcı’ ile frekans azaltılarak tüm bu seslerin yeniden işitilebilmesi sağlanıyor. Temel olarak, mikroçip ortam gürültüsünü belirleyerek baskılıyor daha sonra konuşma seslerini belirleyerek, söylenen sözcüklerin daha net ve daha anlaşılabilir olmasını sağlayacak şekilde güçlendiriyor.”Dünyada her 10 kişiden birinde işitme kaybı olduğu tahmin ediliyor. Sadece Avrupa’da işitme kaybı olan 70 milyon kişi bulunuyor. Kuzey Amerika’daysa bu rakamın 30 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

No comments:

GAFFUR ÇAKKIDI SHOW